1395/10/05 12:25

کابل کشی شبکه چیست؟

کابل کشی شبکه چیست؟

از طریق کابل متوسط معمولا اطلاعات را از یک شبکه به شبکه دستگاه دیگر منتقل می کند. انواع مختلفی از کابل وجو دارد که معمولا با شبکه های محلی (LAN) استفاده می شود.

در برخی موراد، یک شبکه تنها از یک نوع کابل استفاده می کند، اما در دیگر شبکه ها از انواع مختلف کابل استفاده می شود. نوع کابل انتخاب شده برای یک شبکه در ارتباط با شبکه توپولوژی، پروتکل و اندازه. با ویژگی های انواع مختلف کابل آشنایی داشته باشید و چگونگی  ارتباط آنها با جنبه های دیگر یک شبکه برای توسعه یک شبکه موفق لازم است.

 

شبکه بی سیم (LAN)

کابل کشی زوج به هم تابیده در دو نوع مختلف:

- محافظ دار (Shielded)

- بدون محافظ (Un Shielded)  

بدون محافظ زوج به هم تابیده (UTP) متداول تر است و به طور کلی بهترین گزینه برای شبکه مدرسه است. کیفیت UTP ممکن است با توجه به سیم کشی تلفن با درجات مختلف از بد تا کابل های به شدت با سرعت بالا متفاوت باشد. کابل دارای چهار سیم زوج که در داخل روکش است. هرچه پیچش فشرده تر باشد پشتیبانی نرخ انتقال بهتر و بیشتر از هزینه در هر دامنه است. EAI/TIA (انجمن صنعت الکترونیک / انجمن صنعت مخابرات) که استاندارد های UTP که دارای امتیاز شش سیم دسته از ( دسته اضافی در حال حاضر است) ایجاد کرده است.

کابل محافظ زوج به هم تابیده (STP)

باوجود کابل UTP کابل حداقل گران قیمت است، ممکن است به رادیو و تداخل فرکانس الکتریک حساسیت داشته باشد(آن را نباید بیش از حد نزدیک به موتور الکتریکی، چراغ فلورسنت، و غیره کرد). اگر شما باید کابل هاتون را در محیط هایی با تعداد زیادی از تداخل فرکانس  ناخواسته قرار دهید، و یا اگر شما باید کابل در محیط های بسیار حساس که ممکن است در معرض جریان الکتریکی در UTP قرار دهید، کابل محافظ زوج به هم تابیده ممکن است راه حل مناسبی باشد.همچنین کابل محافظ می تواند به گسترش حداکثر فاصله از کابل کمک کند.

 کابل محافظ زوج به هم تابیده در سه تنظیمات مختلف است:

- هر جفت از سیم به صورت جداگانه با ورقه ای پوشیده شده است.

تمام سیم داخل جلد پوشیده شده از یک فویل و یا نوار حفاظ (که به صورت یک گروه) وجود دارد.

یک حفاظ در اطراف هر زوج های تنها وجود دارد، و همچنین به دور تمام گروه از سیم (مراجعه کننده به عنوان دو حفاظ زوج به هم تابیده) وجود دارد.

اتصال بدون  محافظ زوج به هم تابیده

برای کابل کشی کانکتور استاندارد بدون محافظ بهم تابیده زوج یک کانکتور 45-Rj نیاز است. این اتصال پلاستیک که شیشه یک اتصال بزرگ تلفن است. یک شیار 45-Rj تنها به یک راه اجازه می دهد تا وارد شوید Rj مخفف ثبت نام جک به معنی انست که اتصال از یک استاندارد پیروی می کند از صنعت تلفن قرض گرفته شده است. تعیین این استاندارد که سیم با هریک از پین داخل اتصال می رود.

کابل کواکسیال

کابل کواکسیال یک رسانای مسی در مرکز خو دارد. یک لایه پلاستیکی بین رسانای مرکزی و محافظ فلزی بافته شده وجود دارد. محافظ فلزی به جلوگیری از هرگونه تداخل بیرونی از سوی چراغ های فلورسنت، موتور ها و کامپیوتر های دیگر کمک می کند.

اگرچه کابل کشی کواکسیال برای نصب مشکل می باشد ولی نسبت به تداخل سیگنال، بسیار مقاوم است. بیشتری را بین دستگاه های شبکه نشبت به کابل زوج سیم، حمایت کند. دو نوع کابل کشی کواکسیال موجود می باشد: کواکسیال ضخیم و کواکسیال نازک

کابل کواکسیال نازک ، همچنین به عنوان thinnet (نت نازک) اشاره شده است.

10base2 به مشخصات کابل کواکسیال جهت حمل سیگنال اترنت اشاره دارد.2نیز به حداکثر طول قطعه تقریبا تا 200متر اشاره دارد. در واقعیت حداکثر طول قطعه 180متر می باشد. کابل کواکسیال نازک در شبکه های مدرسه، بخصوص شبکه های اتوبوس خطی محبوب شده است.

کابل کواکسیال ضخیم، همچنین به عنوان نت ضخیم (thicknet ) معرفی شده است.

10base5 به مشخصات کابل کواکسیال ضخیم جهت حمل سیگنال اترنت اشاره دارد. 5نیز به حداکثر طول قطعه تقریبا تا 500 متر اشاره دارد.کابل کواکسیال ضخیم دارای یک پوشش پلاستیکی محافظ اضافی می باشد که رسانای مرکزی را از رطوبت، حفظ می کند.

این امر باعث می شود که کابل کواکسیال ضخیم ، یک انتخاب عالی، هنگام استفاده در شبکه های اتوبوس خطی با طول های طولانی تر باشد. یکی از مشکلات کابل کواکسیال ضخیم این است که به علت ضخیم بودن به راحتی خم نمی شود و این امر باعث می شود که استفاده از آن در زمان نصب دشوار باشد.

اتصالات کابل کواکسیال

رایج ترین نوع از اتصالات با استفاده از کابل کواکسیال، اتصال BNC می باشد.

اتصالات روی کابل، ضعیف ترین نقاط در هر شبکه می باشند.برای رفع این مشکل در شبکه از اتصالات BNC  بر روی کابل استفاده نمایید.

کابل فیبر نوری

کابل کشی فیبر نوری شامل یک هسته شیشه ای مرکزی می باشد که توسط چند لایه از مواد محافظ احاطه شده است. این کابل نور را به سیگنال های الکترونیکی، به منظور از بین بردن مشکل تداخل الکتریکی، انتقال می دهد.این امر باعث می شود که این کابل در محیط هایی که حاوی مقدار زیادی از تداخل الکتریکی هستندایده آل باشد. همچنین این کابل برای حفظ ایمنی خود در برابر رطوبت و نور، با توجه به استاندارد هایی جهت اتصال شبکه بین ساختمان ها ساخته شده است. کابل فیبر نوری توانایی بیشتری در انتقال سیگنال در مسافت های طولانی تر نسبت به کابل کواکسیال و کابل زوج سیم داردو این کابل، همچنین قابلیت حمل اطلاعات با سرعت بیشتری را دارد. این ظرفیت، امکانات اترباطی شامل خدماتی مانند ویدئو کنفرانس و خدمات محاوره ای را گسترش می دهد. هزینه کابل کشی با فیبر نوری قابل مقایسه با کابل مسی می باشد: به هر حال استفاده از این کابل برای نصب و تغییر در آن دشوارتر می باشد base F10 به مشخصات کابل فیبر نوری جهت حمل سیگنال های اترنت اشاره دارد.

هسته مرکزی کابل های فیبر نوری، از شیشه یا الیاف پلاستیکی  ساخته شده است. یک پوشش پلاستیکی و پس از آن ضربه گیر مرکز فیبر و الیاف کولار به تقویت کابل و جلوگیری از شکستگی آن کمک می کنند. پوشش بیرونی کابل از تفلون یا PVC ساخته شده است.

دو نوع رایج از کابل های فیبر وجود دارد- تک حالت و چند حالته. کابل چند حالته دارای قطر بزرگتر است: با این حال، هر دو کابل ارائه پهنای باند بالا در سرعت های بالا ارائه می کند. تک حالت می تواند از راه دور بیشتر ارائه کند، اما از جند حالته گران تر است.

 آشنایی با کابل کواکسیال:

بررسی، مزایا و معایب

کابل کواکسال یا در لفظ رایج کواکسیال (COAxial cable) ر فارسی (کابل هم محور) نامیده می شود. این نوع کابل از سال 1936 برای انتقال اطلاعات به کار گرفته شد. کابل کواکسال یک رسانای داخلی( معمولا از جنس مس) دارد که توسط یک عایق منعطف پلاستیکی محصور شده اند. روی این لایه نیز توسط یک رسانای نازک (از جنس آلومینیوم یا مس) برای انعطاف کابل ، به هم بافته شده است. همه این اجزا در داخل عایق دیگری جاسازی شده اند.

این کابل ها دارای (امپدانس) مخصوص به خود هستند.(مقدار مقاومت یک مدار در برابر جریان الکتریک را امپدانس می گویند)

کابلهای کواکسال بر اساس مقدار مقاومت در برابر جریان ، دسته بندی می شوند. بعنوان مثال کابل 50 اهم یا 75 اهم. کابل مورد استفاده در سیستم های مدار بسته آنالوگ آنتن های دیجیتالی خانگی و تلویزیون ها از نوع کواکسال 75 اهم است. امپدانس بیشتر از 75 اهم ، تصویر را اشباع و کمتر از آن تصویر را تار می کند. اگر به بدنه کابل دقت کرده باشید، امپدانس و برخی اصطلاحات دیگر روی آن حک شده است.

یکی از محسنات این کابل این است که هیچ نویزی وارد آن نمی شود. یعنی موج انتقالی کاملا محافظت شده است.

انواع مختلفی کابل کواکسال وجود دارد که RG معروفترین آن هاست. در بین RG ها هم RG59  هم معروف تر است و خصوصا در سیستم های مدار بسته آنالوگ بیشترین کاربرد را دارد. از کانکتور های (فیش BNC ) برای اتصال کابل های کواکسال استفاده می شود. BNC هم مانند کابل، در دونوع 50.75 اهم تولید می شود.

BNC های مورد استفاده در سیستم مدار بسته از نوع 75 اهم و به 3 شکل لحیمی، پیچی، پرسی عرضه می شود. انتخاب کابل کواکسیال و BNC مرغوب و دقت در اتصال BNC به کابل یکی از مهمترین بخش های کابل است که کمتر رعایت می شود. بیشتر نویزی که در تصویر دوربین های آنالوگ مشاهده می شود به جهت همین موضوع است.

 

مزایای کابل های کواکسیال

- پهنای باند نسبتا وسیع مورد نیاز اکثر سرویس های مخابراتی و انتقال مناسب تصویر

- ظرفیت بالای انتقال، حداکثر پهنای باند300 مگا هرتز

- دوام و پایداری خوب

- پایین بودن مخارج نگهداری معایب

- مخارج بالای نصب

- نصب مشکل تر نسبت به کابل های دیگر

- افت سیگنال در فواصل زیاد

- نیاز به استفاده از عناصر خاص برای انشعابات

منبع: ماهنامه اختصاصی نوآوران حفاظت

نظرات

نظر شما
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :

برچسب ها :