نور. نورپردازی داخلی. نورپردازی نما. نورپردازی مدرن
طرح یک نقشه مناسب برای نورپردازی، توجه و دقت زیادی میخواهد و نهایتاً در صورتی قابل استفاده است که انعطاف پذیر باشد، همچنین باید تمام فضاهایی را که در یک اتاق، مورد استفاده قرار میگیرد روشن کند «حتی در صورت لزوم شدت نور نیز قابل تغییر باشد» و ضمناً باید قابلیت تطابق با تغییر کاربری یا چیدمان اتاق را دارا باشد. در نتیجه برای تهیه نقشه نورپردازی باید ابتدا کارهایی که در آن فضا صورت میپذیرد، مورد ارزیابی قرار گیرد و باید در نظر گرفت که هرچه اتاق وسیع تر باشد، ارزیابی اهمیت بیشتری پیدا میکند. سپس باید تمام توقعات و انتظاراتی را که از نورپردازی میرود، در نظر گرفت. برای مثال :
آیا اتاق در طول روز (بهخصوص در گوشه و کنارهایی که نور طبیعی به آنجا نمیرسد)، از نور طبیعی روشن برخوردار است یا باید روشنتر باشد؟
نورپردازی در هر اتاق، برای روشن کردن یا بالا بردن کیفیت چیدمان و یا رفع نیازهای کاربردی مورد استفاده قرار میگیرد. هنگام تهیه نقشه نورپردازی، نکات زیر را مد نظر داشته باشید :
ـ اگر ساختمان را از نو طراحی و یا بازسازی میکنید، برای هر اتاق پریز کافی بگذارید. این موضوع از انباشته شدن چندین دوشاخه روی یک پریز و نیاز به سیمهای دراز و سیار را که عامل بروز حوادث هستند و جلوه خوبی هم ندارند، جلوگیری میکند.
ـ کلیدهای برق را در نقاط قابل دسترس، نزدیک درب ورودی هر اتاق نصب کنید.
ـ چراغهای مستقل یا نصب شدنی را در هر اتاق، به یک کلید مرکزی وصل کنید تا روشن و خاموش کردن آن راحت باشد.
ـ از کلیدهای دیمردار استفاده کنید تا تأثیر چراغها متنوعتر شود .
ـ در جایی که نور برای ایجاد ایمنی، سلامت یا کاربری مورد نیاز است، مانند مکانهای پر تردد که هنگام شب تاریک میشوند، مثل ورودیها، راهروها و یا کابینتها و کمدها، چراغهای تایمری نصب کنید .