برق. برق اضطراری.منبع تغذیه بدون وقفه.ups
Total Harmonic Distortion
وجود بارهایی که از منابع تغذیه سوئیچینگ استفاده می کنند، به دلیل ایجاد هارمونیک در شبکه، باعث داغ شدن سیم های نول و به تبع آن باعث بروز گرما در سیستم برق می شوند. بنابراین برای مکان هایی که تعداد دستگاه های کامپیوتری زیادی دارند، توصیه می شود از یو پی اس باجریان ورودی پایین مثلا 10% استفاده شود.
Switch Time
به فاصله زمانی بین سوئیچ از برق شهر به باتری و بالعکس گفته میشود. هر چه این زمان بیشتر باشد احتمال Restart شدن کامپیوتر در لحظه سوئیچ بیشتر خواهد بود. دستگاه هایی که زمان سوئیچ آنها حدود صفر است به دستگاه های on-line معروف هستند.
Backup Time
زمان مورد نیاز برای وضعیتی است که برق شهر قطع شده و لازم است برای تغذیه بار مصرفی از شارژ باتری استفاده شود. این زمان بستگی به باتری دارد و با کم و زیاد شدن باتری، کم و یا زیاد می شود. یو پی اس ممکن است دارای باتری داخلی بوده و یا امکان اضافه نمودن باتری خارجی (کابینت باتری) به جهت طولانی نمودن مدت زمان برق دهی، برای آن وجود داشته باشد.
فیلتراسیون نویز بسته به مکان استفاده تغییر میکند و زمانی که کنترل نویزهای Normal و Common ورودی به سیستم مهم است از آن استفاده می شود.
Audible Noise
زمانی که دستگاه روشن است بر اساس صدای ناشی از فن یا ترانس دستگاه میزان نویز صوتی سیستم مشخص می شود .
Size & Weight
سایز و حجم دستگاه میتواند براساس مکان استفاده متفاوت و در بحث حمل و نقل و یا خدمات مهم باشد.
Interface and Ergonomy
شکل ظاهری و تناسب دستگاه با توجه به نوع و مکان استفاده، نقش مهمی در انتخاب یو پی اس دارد.
Robustness and Reliability
استحکام و قابلیت اطمینان زیاد در برابر شرایط سخت و بحرانی از مهمترین پارامترهای انتخاب یو پی اس مناسب می باشد.
Technology & Wave Shape
یکی از پارامترهای مهم در انتخاب یو پی اس مناسب، تکنولوژی ساخت آن می باشد که توضیحات آن ها در ادامه آمده است.
چنانچه منابع تغذیه دستگاه های مورد استفاده (بار) بسیار حساس بوده و هیچگونه نویز یا اعو جاجی نباید به آن وارد شود و شکل موج خروجی به صورت سینوسی کامل و بدون قطعی و بدون وابستگی به ولتاژ ورودی لازم باشد، توصیه می شود از یو پی اس های On-line استفاده شود و چنانچه ورود نویز یا تغییر شکل موج خروجی از درجه اهمیت کمتری برخوردار است، یوپی اس های Line-Interactive توصیه می شود .
Rated VA
توان نامی دستگاه پارامتری است که از دو راه میتوان مقدار آن را محاسبه و سپس دستگاه مناسب را خریداری نمود.
روش اول: مجموع مقادیر توان دستگاه های مصرفی بر حسب وات را محاسبه نموده و بر 0.6 تقسیم می نمائیم. عدد به دست آمده، مقدار توان مصرفی می باشد.
روش دوم: مقدار کل جریان را به دست آورده و آن را در 220 ضرب نموده تا مقدار توان مصرفی به دست آید.
عدد به دست آمده از روش 1 یا 2 را با توجه به رنج تولیدی یو پی اس ها بررسی کرده و یو پی اس موردنظر را بیابید .
برای مثال من می خواهم برای کامپیوتر خود، یو پی اسی را انتخاب نمایم. ابتدا از پشت Power کامپیوتر، مشخصات مانیتور و یا تجهیزات دیگر، وات های مربوطه را پیدا کرده و با هم جمع میکنم، که برای مثال عدد 250 Wبه دست می آید. حال بر 0.6 تقسیم کرده تا عدد 416.6 به دست آید. بنابراین یو پی اس مورد انتخاب من باید VA 416.5 خروجی داشته باشد تا در حالت Full Load کار کند. پیشنهاد میشود که مقدار بار متصل به یو پی اس نهایتا % 70 از توان خروجی یو پی اس باشد. بنابراین دستگاه 630 SM که دارای توان خروجی VA 630 و یا دستگاه SM1250 که دارای توان خروجی VA1250 می باشد بسیار مناسب است.
Input Voltage Range
به میزان تغییرات ولتاژ ورودی یو پی اس گفته می شود. مثلا دستگاه یو پی اس که بازه ی ولتاژ ورودی آن VAC 148-270 باشد، بدان معناست که یو پی اس بین ولتاژ 148 تا 270 ولت برق شهر بدون استفاده از باتری و با در اختیار گرفتن فیلتراسیون داخلی به کار خود ادامه داده و ولتاژ خروجی مناسبی را ارائه می دهد.
Input Frequency Range
به میزان تغییرات فرکانس ورودی یو پی اس گفته میشود. مثلا دستگاه یو پی اس که بازه ی فرکانس ورودی آن %5 ± Hz50میباشد، بدان معناست که یو پی اس در بازه ی فرکانسی47.5 تا 52.5 هرتز بدون استفاده از باتری و با در اختیار گرفتن فیلتراسیون داخلی به کار خود ادامه داده و خروجی مناسبی را ارائه میدهد. یو پی اس در خارج از این بازه، ورودی یو پی اس را غیرنرمال تشخیص داده و در حالت Backup و ولتاژ خروجی را از باتری تأمین می نماید .
Output Voltage Range
Line Regulation
Load Regulation
بازه ی ولتاژ خروجی یو پی اس که مقدار آن با بازه ی ولتاژ ورودی دستگاه های مصرفی باید هماهنگ باشد
Output Frequency Range
بازه ی فرکانس خروجی یو پی اس که مقدار آن با بازه ی فرکانس ورودی دستگاه های مصرفی باید هماهنگ باشد
Efficiency
Normal Mode
Backup Mode
مقدار توان خروجی دستگاه یو پی اس با توجه به مقدار توان ورودی دستگاه تحت عنوان Efficiency مطرح بوده که این عدد معمولا %100 نیست، زیرا مقداری از توان ورودی توسط خود یو پی اس مصرف می شود.
میزان راندمان و کارایی دستگاه بنا به نوع تکنولوژی ساخت متفاوت و به خصوص در حالت باتری به علت تغذیه از باتری ها از اهمیت ویژه برخوردار است .
Efficiency در دستگاه های Line-Interactive بین % 80-70 بوده و در دستگاه های On-Line بیش از %80 می باشد.
UPS Management Software
یکی از معیارهای مهم جهت خرید یو پی اس، بررسی بحث مدیریت آن توسط نرم افزارهای مرتبط با یو پی اس می باشد. مانیتورینگ و کنترلینگ یو پی اس (حتی به صورت Remote)، مکانیزم Auto Saving فایل ها در زمان های بحرانی، کاربرپسند بودن و پشتیبانی آن از سیستم عامل های مختلف از جمله مهمترین ویژگی های یک نرم افزار مدیریت یو پی اس می باشد.