سنسور. سنسورمگنتی. سنسوراعلام سرقت. چشمی. چشمی دزدگیر
سنسور مگنت (Magnet Sensor ):
در این نوع حسگر از خاصیت آهنربایی جهت درک تغییرات محیط استفاده می شود. این سنسور از دو قسمت یعنی آهنربا و پلاتین تشکیل شده است. بر روی پلاتین دو عدد ترمینال جهت اتصال سنسور مگنت به سرور(تابلو مر کزی) وجود دارد. ولتاژ تغذیه این سنسور ۱۲ ولت مستقیم می باشد. که از طریق اتصال به ترمینال های زون شماره یک سرور انجام می شود. برای فعال شدن این سنسور می بایست پلاتین را روی چهار چوب درب یا پنجره و آهنربا را روی قسمت متحرک نصب نمود، به طوریکه فاصله این دو قسمت بین ۲ تا ۴ میلیمتر باشد. در این حالت با باز شدن درب یا پنجره و حرکت لنگه متحرک قسمت آهنربایی از قسمت پلاتینی دور شده و در نهایت مدار بین این دو قطعه باز می گردد، این تغییر بلا فاصله از طریق سیم های متصل به سرور، سرور را فعال نموده و عکس العمل لازم را انجام می دهد. در نصب سنسور های مگنت باید دقت نمود که فلش های روی پلاتین و آهن ربا در یک جهت باشند و نکته دیگر اینکه سعی نمود آنها را در قسمت پایین و یا بالای درب کار گذاشت .
سنسور ضربه یا شوک (Shock Detector):
یکی دیگر از سنسور های بکار رفته در سیستم اعلام سرقت سنسور شوک یا ضربه می باشد. این قطعه از یک پلاتین و یک پیچ تنظیم کننده تشکیل شده است. زمانی که یک ضربه به شیشه ای که این سنسور روی آن نصب شده، واردشود تیغه های پلاتین درون این سنسور از هم جدا شده و این تغییر از طریق سیم های متصل به سرور، سرور را فعال می نماید. حساسیت این سنسور توسط پیچ تنطیم روی آن قابل کنترل می باشد. ولتاژ کار این سنسور ۱۲ ولت مستقیم می باشد .
سنسور چشمی یا حرکتی (Detector Motion):
این سنسور قابلیت های دو سنسور قبلی را یک جا درون خود دارد و بر اساس امواج مادون قرمز عمل می کند. در این سنسور یک المان تشخیص حرکت (PIR ) Passive Inferared Red وجود دارد. که طول موج، امواج مادون قرمز محیط اطراف را در یافت می کند و نسبت به آن واکنش نشان می دهد .
هر جسمی که دمایش بالاتر از صفر درجه باشد دارای امواج مادون قرمز می باشد. از این رو این سنسور امواج ساطع شده از بدن انسان را تشخیص داده و بر روی سطح کریستال پیرو الکتریک تابانده، که این امر موجب تغییرات حرارتی سطح کریستال شده در نتیجه ولتاژ خروجی تغییر می کند. این ولتاژ پس از تقویت می تواندباعث تحریک یک رله و نهایتاً به صدا در آمدن یک آژیر شود. یک نشانگر LED روی سنسور وجود دارد که در حالت عادی خاموش می باشد و به محض اینکه حرکتی را حس کند روشن می شود. چنانچه بخواهیم این LED را غیر فعال کنیم می باید جامپر روی برد سنسور را از مدار خارج کنیم. در سنسور چشمی یک سویچ، در واقع یک کلید فشاری بگونه ای مستقر شده است که اگر درپوش را بر داریم این سویچ که در حالت عادی از یک کنتاکت NC تشکیل شده نیز حرکت کرده و اتصال را قطع می کند و اتصال سرور نیز قطع شده و آژیر به صدا در می آید.
دو سر سویچ بدنه به ترمینال های Tamper در سنسور متصل می شود. ترمینال های روی سنسور شش عدد بوده که هر یک وظیفه خاصی به عهده دارند.
سنسور هایی با زاویه دید ۳۶۰ درجه نیز وجود دارد که در محل هایی استفاده می گردد که وسایل موجود در محل مانع دید چشمی می شود لذا این چشمی ها روی سقف نصب می گردد. در این چشمی ها از ۴ عنصر حساس PIR استفاده می کنند.
سنسور دود ( Smoke Detector):
در سیستم اعلام سرقت می توان از یک سنسور دود به صورت ۲۴ساعته استفاده نمود تا هر گونه آتش سوزی و حریق را اعلام نماید. این سنسور توسط دو سیم از ولتاژ ۱۲ولت سرور تغذیه می شود .
این سنسوربه عنوان کنتاکت Normally Close در سیستم استفاده می شود. این کنتاکت در حالت معمولی به صورت بسته قرار می گیرد، و در صورت تحریک به وسیله دود یا آتش کنتاکت به حالت باز در آمده و چون این ترمینال به سرور متصل است، مدار سرور نیز قطع شده و آژیر به صدا در می آید .
این سنسورها باید در سقف نصب گردد. اگر قصد داریم که از چند سنسور دود استفاده کنیم باید آنها را به صورت سری به یکدیگر متصل نماییم. در این صورت فاصله هر سنسور دود از یکدیگر باید به انداره ۷ متر باشد .